Cei 25 de ani de tranzitie ai Europei de Est

Sambata, 15 Noiembrie 2014, ora 18:05
1467 citiri
Cei 25 de ani de tranzitie ai Europei de Est
Foto: Anacronic

In urma cu 25 de ani, in 1989, Europa Centrala si de Est se angaja intr-o transformare istorica, de la comunismul autoritar la capitalismul democratic.

David Lipton, fost director al Consiliului National Economic si Consiliului de Securitate Nationala in Administratia Obama, actualmente adjunct al directorului FMI, analizeaza, pentru Project Syndicate, realizarile regiunii, lectiile invatate si provocarile care ii stau in fata.

Expertul este de parere ca ar fi o greseala sa credem ca succesul transformarii prin care a trecut regiunea era inevitabil. La sfarsitul Razboiului Rece, economiile Europei Centrale si de Est erau impovarate de faptul ca totul se afla in proprietatea statului si investitiile erau concentrate in industria grea.

Politicile fiscale si monetare se concentrasera pe sporirea cresterii industriale, fara a tine cont de echilibrul macroeconomic, ceea ce a rezultat in cerere excesiva si penurii larg raspandite. Mai mult, regiunea era afectata de datorii externe ...citeste mai departe despre "Cei 25 de ani de tranzitie ai Europei de Est" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#revolutie 89 tranzitie, #tranzitie economie Europa est , #Stiri Macroeconomie