Cei mai mari exportatori de grau din lume - pe ce loc se afla Romania

Duminica, 27 Iulie 2014, ora 15:20
1700 citiri
Cei mai mari exportatori de grau din lume - pe ce loc se afla Romania

Romania se afla pe locul zece in clasamentul celor mai mari exportatori de grau la nivel mondial, in ceea ce priveste sezonul 2014-2015.

Totusi, tara noastra nu are nicio influenta in privinta stabilirii pretului, intrucat cantitatea de grau exportata din Romania este de cel putin sase ori mai mica decat cea exportata de marii jucatori din acest domeniu, cum ar fi Statele Unite, Rusia, Germania sau Franta, arata Ziarul Financiar, in editia electronica.

Astfel, potrivit statisticilor Eurostat, Statele Unite se afla pe primul loc la nivel mondial in ceea ce priveste exportul de grau, cu peste 25 de milioane de tone in sezonul 2014-2015.

Din urma vine Canada, cu 21 de milioane de tone de grau exportate sezonul acesta, iar pe locul al treilea se situeaza Rusia, cu 19,5 milioane de tone de grau. Clasamentul continua cu Australia (19 milioane de tone de grau), Franta (18,6 milioane de tone de grau), Ucraina (9 milioane de tone de grau), Germania (8,7 milioane de tone de grau), ...citeste mai departe despre "Cei mai mari exportatori de grau din lume - pe ce loc se afla Romania" pe Ziare.com

#exportatori grau, #romania export grau, #top exportatori grau , #Stiri Macroeconomie