Incepand de azi Romania nu mai are acord cu FMI. Ce urmeaza?

Sambata, 26 Septembrie 2015, ora 07:27
1070 citiri
Incepand de azi Romania nu mai are acord cu FMI. Ce urmeaza?
Foto: Twitter/IMF

Acordul Romaniei cu Fondul Monetar International (FMI), blocat din luna iunie a anului trecut, expira sambata, 26 septembrie, iar o directie clara a evolutiei relatiilor dintre cele doua parti este de asteptat sa se contureze in perioada urmatoare.

Revizuirea actualei intelegeri cu creditorii internationali, in valoare de patru miliarde de euro, a fost blocata incepand din luna iunie 2014 si pana in prezent din cauza lipsei unui acord cu privire la planurile fiscale ale Guvernului.

In prima parte a acestui an, autoritatile romane au incercat sa adopte un amplu pachet de reduceri de taxe prin noul Codului Fiscal, insa reprezentantii institutiilor financiare internationale, dar si Consiliul Fiscal si Banca Nationala a Romaniei au blocat acest demers.

La acea vreme, oficialii romani se declarau impotriva constrangerilor impuse de un acord cu institutiile financiare internationale, insa recent acestia si-au nuantat pozitiile.

FMI, reactie la anuntul lui Ponta privind un nou ...citeste mai departe despre "Incepand de azi Romania nu mai are acord cu FMI. Ce urmeaza?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#expira acord FMI, #Romania acord FMI, #acord FMI expirat , #Stiri Macroeconomie