Cel mai mare importator de petrol din lume: Ce tara a depasit SUA

Luni, 11 Mai 2015, ora 14:22
1282 citiri
Cel mai mare importator de petrol din lume: Ce tara a depasit SUA

China a devenit in aprilie cel mai mare importator de petrol la nivel mondial, devansand pentru prima oara Statele Unite, iar achizitiile se vor mentine la un nivel ridicat, in pofida ritmului mai lent de crestere al economiei chineze.

Cresterea importurilor reprezinta o surpriza, avand in vedere incetinirea economiei chineze.

Cu toate acestea, preturile scazute ale titeiului si seria de reduceri ale dobanzilor in China, in incercarea de stimulare a cresterii, reprezinta factori care sustin cererea.

Importurile de petrol ale Chinei au atins luna trecuta un nivel record de aproape 7,4 milioane de barili pe zi, peste nivelul de 7,2 milioane de barili pe zi inregistrat de importurile Statelor Unite, potrivit datelor Reuters.

Cine-a iesit cel mai castigat din afacerea secolului cu petrol

Chiar daca China ar putea cobori din nou pe locul al doilea in lunile urmatoare, este clar ca se indreapta spre devansarea permanenta a Statelor Unite, ca cel mai mare importator de ...citeste mai departe despre "Cel mai mare importator de petrol din lume: Ce tara a depasit SUA" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cel mai mare importator petrol, #importuri petrol, #China petrol, #SUA petrol, #import petrol top tari , #Stiri Macroeconomie