CETA: Ambasadorul Canadei prezinta oferta tarii sale pentru romani

Marti, 04 Aprilie 2017, ora 15:07
1071 citiri
CETA: Ambasadorul Canadei prezinta oferta tarii sale pentru romani
Foto: Facebook/Kevin Hamilton

Ambasadorul Canadei in Romania, Kevin Hamilton, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa pe tema Acordului de liber schimb dintre UE si Canada (CETA), ca oferta Canadei pentru investitorii romani consta in legi transparente si mediu de afaceri predictibil si primitor.

"In Canada exista acces la o piata enorma, suntem implicati in economia globala si poate fi facut un profit considerabil. Este un mediu de afaceri predictibil si primitor. Avem legi transparente, iar asta face ca sansele pentru investitorii romani sa fie ridicate", a subliniat Kevin Hamilton.

Ambasadorul Canadei in Romania a vorbit si despre relatiile dintre cele doua tari: "Astazi se implinesc 50 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice dintre Canada si Romania. Relatia noastra a inceput in 1919, dar abia in 1967 am facut schimb de ambasadori. Asadar, astazi (marti - n.red.) este o zi importanta.

In plus, anul acesta, Canada sarbatoreste 150 de ani de la infiintare. Natiunea noastra a fost infiintata pe principii europene. Pentru Romania, primul impact este eliminarea barierelor privind exportul de bunuri si servicii in Canada".

Canadienii investesc in Romania in minerit si sectorul energetic

In ceea ce priveste mediul de afaceri din Romania, ambasadorul Canadei a spus ca acesta se imbunatateste si exista "tot mai multe povesti de succes ale canadienilor" in Romania, in sectoare precum mineritul si sectorul energetic, "tot mai multi fiind din ce in ce mai interesati sa vina in aceasta piata".

In cadrul aceleiasi conferinte, Mihai Daraban, presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, a vorbit despre beneficiile Acordului CETA.

"Canada este o tara a G20, o tara pe locul 10 intr-un clasament al PIB-urilor mondiale, cu 1.550 de miliarde de dolari, conform Bancii Mondiale, in valoare nominala. Canada este al treilea mare producator de petrol al lumii sau mai bine zis al treilea mare detinator de rezerve petroliere din lume, cu 172,8 miliarde de barili, evaluare facuta la 1 decembrie 2015, la nivel mondial, bazate pe rezervele gasite si exploatabile din punct de vedere comercial", a spus presedintele CCIR, Mihai Daraban.

El a aratat ca pentru Romania sunt importante si exporturile de servicii. "Cred ca in viitor exportul de servicii va conta mai mult decat schimburile comerciale de marfa. Cred in iesirea mediului de afaceri pe spatiile extraeuropene, mai mult pe zona de servicii, participarea la licitatii internationale fie in mod direct, fie ca subco ...citeste mai departe despre "CETA: Ambasadorul Canadei prezinta oferta tarii sale pentru romani" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#afaceri canadieni Romania, #romani afaceri Canada CETA, #acord CETA Romania Canada, #afaceri Romania Canada Mihai Daraban , #Stiri Macroeconomie