CFA: Romanii au ajuns la cel mai inalt grad de incredere in evolutia macroeconomica

Vineri, 23 Mai 2014, ora 16:25
1504 citiri
CFA: Romanii au ajuns la cel mai inalt grad de incredere in evolutia macroeconomica

Valoarea indicatorului de incredere macroeconomica pentru luna aprilie 2014 a atins un nou maxim istoric, ajungand la valoarea de 61,6, (fata de valoarea de 54,5 inregistrata in luna anterioara), arata sondajul periodic al CFA privind perceptia asupra evolutiei macroeconomice din Romania.

Potrivit comunicatului, majorarea s-a datorat ambelor componente ale indicatorului.

Astfel, indicatorul conditiilor curente a fost de 41,8, in crestere cu peste 8 puncte fata de valoarea inregistrata in exercitiul anterior, iar indicatorul anticipatiilor a inregistrat valoarea de 71,5, nou maxim istoric, in crestere cu aproximativ 6 puncte fata de valoarea din luna martie.

"In ceea ce priveste cursul de schimb EUR/RON, valorile mediane ale anticipatiilor pentru cele doua orizonturi de timp avute in vedere au consemnat pentru orizontul de 6 luni o valoare de 4,5000 (similara cu valoarea inregistrata in exercitiul anterior), iar pentru cel de 12 luni anticipatii de 4,5000 (fata de valoarea de 4,5500 inregistrata in luna anterioara)", se spune in comunicat.

Indicatorul CFA Romania de Incredere Macroeconomica a fost lansat in luna mai 2011. Este un indicator prin care se doreste cuantificarea anticipatiilor analistilor financiari cu privire la activitatea economica in Romania pentru un orizont de timp de un an.

CFA Romania este asociatia profesionistilor in investitii din Romania, detinatori ai titlului Chartered Financial Analyst, calificare administrata de CFA Institute (SUA). CFA Romania este una dintre cele 136 de societati membre ale CFA Institute. CFA Romania are peste 140 de membri.

#indicator incredere macroeconomica, #curs schimb valutar, #evolutie macroeconomica Romania , #Stiri Macroeconomie