Chevron pleaca din Romania: Ce trebuie sa facem mai departe

Luni, 02 Martie 2015, ora 07:25
1053 citiri
Chevron pleaca din Romania: Ce trebuie sa facem mai departe
Foto: Wikipedia

Compania americana Chevron a anuntat ca se retrage din Romania, unde a cautat gaze de sist. Insa ce inseamna plecarea gigantului energetic pentru tara noastra?

Petre Prisecaru, cercetator principal in cadrul Institutului de Economie Mondiala al Academiei Romane, sustine ca exista trei motive pentru care Chevron a plecat din Europa de Est.

a) rezultatele explorarilor preliminare sunt dezamagitoare, daca initial in Polonia fusesera estimate rezerve impresionante sau exagerate de catre Energy Information Administration (SUA) rezultatele forajelor facute de cateva companii au fost extrem de dezamagitoareb) prabusirea preturilor la titei face neprofitabila extractia gazului de sist si a petrolului de sist nu numai in Europa, ci si in SUAc) opozitia miscarilor ecologiste si a comunitatilor locale fata de o metoda de extractie- fracturarea hidraulica - care consuma mari cantitati de apa, resursa deficitara in estul Europei, si polueaza grav mediul.

Chevron explica de ce paraseste ...citeste mai departe despre "Chevron pleaca din Romania: Ce trebuie sa facem mai departe" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#gaze sist Romania, #Chevron pleaca Romania, #investitii Chevron Romania , #Stiri Macroeconomie