Citu: Dragnea a primit studiul de impact facut de BNR pe OUG 114 si a fost socat. Efectele inseamna criza economica

Vineri, 08 Martie 2019, ora 14:57
1285 citiri

Vicepresedintele BNR, Florin Georgescu, s-a intalnit joi seara cu liderul PSD, Liviu Dragnea, si i-a prezentat acestuia studiul de impact al OUG 114 realizat de BNR, dezvaluie senatorul PNL, Florin Citu.

Acesta spune ca presedintele social-democratilor a fost socat de concluziile studiului si i-a chemat de urgenta pe ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, si pe Darius Valcov, consilierul pe probleme economice al Vioricai Dancila. Cei doi, insa, au dat vina pe Comisia de Prognoza afirmand ca institutia i-a asigurat ca efectele ordonantei vor fi pozitive.

"Document care arunca in aer guvernarea PSD+ALDE! Aseara Dragnea a primit studiul de impact facut de Florin Georgescu si asumat de BNR. Studiul i-a fost prezentat de autor, care a fost si supervizor al programului de guvernare al PSD. Un om in a carui expertiza si experienta Liviu Dragnea are incredere.

A fost socat de concluziile studiului si imediat i-a chemat pe Valcov si Teodorovici. Amandoi au inceput sa dea inapoi, spunand ca nu stiau si au dat vina pe Comisia Nationala de Strategie si Prognoza care i-a asigurat, asa cum scrie si in expunerea de motive, ca efectele OUG 114 pentru economie si, mai ales, pentru sistemul bancar sunt DOAR pozitive. Zilele conducerii CNSP sunt numarate", scrie Florin Citu pe Facebook.

Senatorul PNL atrage atentia ca concluziile studiului sunt devastatoare, iar Liviu Dragnea face orice sa le ascunda. Mai mult, spune Citu, liderul PSD a dat ordin ca studiul sa nu ajunga la nicio agentie de rating.

"Teodorovici si Valcov mint. Ei au avut acces la studiu. Si l-au folosit ca sa santajeze operatorii din sectorul privat. Concluziile studiului sunt devastatoare, iar Liviu Dragnea face orice sa le ascunda de public.

Dragnea a dat ORDIN ca studiul sa nu ajunga la nicio agentie de rating. Concluziile studiului ar duce IMEDIAT la scaderea rating-ului Romaniei la categoria JUNK-Gunoi", subliniaza Florin Citu.

Astfel, liberalul prezinta o parte dintre concluzii si afirma ca "doar taxa pe sistemul bancar ar reduce cresterea economica in 2019 si 2020 cu aproape doua puncte procentuale cumulativ".

"Doar aceasta informatie despre cresterea economica poate porni o iesire masiva de capital, care duce imediat la deprecierea monedei nationale, inflatie si dobanzi mari.

Efectul acesta este doar al taxei pe lacomie pentru sistemul bancar. Efectul OUG 114 in TOTALITATE inseamna CRIZA ECONOMICA. De aceea, Dragnea este speriat acum si nervos ca i s-a ascuns aceasta infor ...citeste mai departe despre "Citu: Dragnea a primit studiul de impact facut de BNR pe OUG 114 si a fost socat. Efectele inseamna criza economica" pe Ziare.com

#Liviu Dragnea studiu OUG 114, #studiu impact OUG 114, #intalnire Florin Georgescu Liviu Dragnea , #Stiri Macroeconomie