Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei avertizeaza Guvernul: Acest climat e distrugator pentru orice fel de economie

Miercuri, 01 Noiembrie 2017, ora 13:49
1064 citiri
Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei avertizeaza Guvernul: Acest climat e distrugator pentru orice fel de economie
Foto: Facebook / Dragos Anastasiu

Romania poate retrai momentele din 2009 - 2010 daca nu facem ce trebuie, a declarat Dragos Anastasiu, reprezentantul Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei (CDR), subliniind ca exista o "profunda ingrijorare" cauzata de trei lipsuri in economie: de dialog real, de predictibilitate si de forta de munca.

Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei reuneste marile asociatii de afaceri din Romania, patronatele, Romanian Business Leaders, Consiliul Investitorilor Straini (FIC), Camera de Comert a Statelor Unite ale Americii, Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania, ambasadele celor 26 de state ale Uniunii Europene, la nivel de atasat comercial, si ale Ambasadei SUA si Canadei, cu scopul de a oferi o baza coerenta pentru consultare cu Guvernul si alte institutii publice pe teme care au impact asupra climatului economic si de afaceri din Romania

"Suntem pe finalul anului 2017 si traim, cumva, un paradox. In loc sa facem o conferinta de presa si sa sarbatorim cel mai bun din an punct de vedere economic al Romaniei dupa criza si cea mai mica rata a somajului de dupa Revolutie, iata ca noi va vom transmite o profunda si grava ingrijorare. Suntem cu totii convinsi ca Romania nu si-a atins potentialul de crestere. Avem o crestere, anul acesta, de peste 6% si, probabil, ne indreptam spre 7%. Suntem convinsi ca putem avea 10% crestere in Romania daca facem ce trebuie. Dar putem sa retraim momentele din 2009 - 2010, daca nu facem ce trebuie", a spus Anastasiu, intr-o conferinta de presa.

Acesta a reiterat ideea ca a crescut consumul si a atras atentia asupra faptului ca grija pentru a pune deoparte resurse pentru momentele grele este foarte mica.

"Ca si in momentele acelea, acum, in momentele de crestere economica, noi ne bucuram sa consumam mai mult - si e de inteles intr-un fel, dar avem foarte putina grija de a pune deoparte resurse pentru momente care vor fi mai grele. Stim ca totul este ciclic si ca vor veni momente mai grele.

Lipsa unui dialog real deschis, cinstit, transparent intre mediul de afaceri si autoritati creeaza si intretine un sentiment profund de neincredere si de ingrijorare. Vorbim de lipsa de predictibilitate, lucruri de care o economie are nevoie cel mai mult. Acest climat este distrugator pentru orice fel de economie. Daca adaugam lipsa fortei de munca, despre care vorbim de ani de zile, dar fata de care nu am vazut nicio strategie nationala pe termen scurt mediu si lung, va dati seama de ce se naste un sentiment profund de ingrijorare", ...citeste mai departe despre "Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei avertizeaza Guvernul: Acest climat e distrugator pentru orice fel de economie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criza economica Romania, #masuri fiscale guvern Tudose , #Stiri Macroeconomie