Colapsul rublei izoleaza Rusia de restul lumii

Vineri, 09 Ianuarie 2015, ora 07:22
1302 citiri
Colapsul rublei izoleaza Rusia de restul lumii
Foto: Zapper News

Criza actuala din Rusia, si indeosebi colapsul rublei, releva nu numai fragilitatea economiei ruse, ci chiar echilibrul ordinei internationale existente, in actualul concept economic si politic.

Intr-adevar, criza din acea zona nu priveste numai Rusia, ea putand afecta in cele din urma cele mai neasteptate mecanisme care privesc guvernarea globala, comenteaza Project Syndicate, legat de evolutia ultimelor evenimente din lumea economica.

Rusia a pornit de la o situatie economica buna

Dupa criza datoriilor din America Latina din anii 1980 si dupa criza financiara din Asia anilor 1997-1998, care la timpul sau a afectat si Rusia, economiile emergente si-au pus cu toata seriozitatea problema "ce-i de facut", pentru ca asemenea experiente sa nu se mai repete.

Ele au identificat trei mecanisme capabile sa gestioneze pericolele financiare ale lumii actuale: un tampon suficient de rezerve financiare, capabil sa opreasca atacurile speculative, evitarea unor mari deficite de cont ...citeste mai departe despre "Colapsul rublei izoleaza Rusia de restul lumii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rubla colaps, #Rusia sanctiuni economice, #rubla prabusire, #piata monetara mondiala , #Stiri Macroeconomie