Compania hoteliera VIME vizeaza piata romaneasca a hotelurilor medii

Luni, 02 Aprilie 2007, ora 01:45
1013 citiri

Compania hoteliera spaniola VIME va incheia in acest an contracte de management cu hoteluri medii, de patru stele, din Bucuresti, care vor intra astfel sub sigla companiei, a declarat directorul general VIME, Antonio Gordillo.

"Piata din Romania este foarte atractiva in special pe acest segment, al hotelurilor medii, de patru stele. Noi vom incheia contracte de management cu hoteluri deja existente, urmand sa realizam cheltuielile de reclama si marketing, si vom cere un procent din vanzari", spus reprezentantul VIME.

Compania este in negocieri cu patru hoteluri cu o capacitate intre 40 si 100 de locuri din Bucuresti, urmand sa se extinda si spre marile orase, precum Cluj si Timisoara. Reprezentantii companiei sustin ca se afla in negocieri avansate cu un hotel din Capitala, contractul urmand sa fie semnat in circa doua luni.

"Compania ar putea, dupa incheierea unor contracte de management, sa si inchirieze, sau chiar sa dezvolte astfel de hoteluri, dar deocamdata dorim sa invatam ce inseamna piata romaneasca", a spus reprezentantul in Romania al companiei, Raul Dinescu. "La ora actuala, avem cereri din partea tour-operatorilor care ne sunt parteneri pentru Romania si suntem increzatori in cresterea pietei de turism din Romania", a explicat directorul general VIME, Antonio Gordillo.

Compania spaniola a intrat pe piata hoteliera in 2003, detinand la ora actuala 12 hoteluri, avand diferite contracte de management sau inchiriere cu alte 38 de hoteluri din Spania, Italia, Franta, Tunisia si Egipt. Compania se concentreaza pe rezervarile on-line, peste 70 la suta din vanzari fiind realizate electronic.

Compania va investi si pe piata hotelurilor mici din Bulgaria, dar nu este interesata de hotelurile de pe litoralul romanesc pentru ca acestea nu functioneaza pe tot parcursul anului.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)