Conferinta Paradigma "Crestere - Dezvoltare" in Romania are loc pe 23 februarie la Crowne Plaza

Vineri, 17 Februarie 2017, ora 14:42
1418 citiri
Conferinta Paradigma "Crestere - Dezvoltare" in Romania are loc pe 23 februarie la Crowne Plaza

Oxygen Events, cu sprijinul Asociației Analiștilor Financiari din Romania, Asociației Romane a Băncilor și in parteneriat cu Banca Transilvania, organizeaza pe 23 februarie 2017, ora 9:00, la Hotel Crowne Plaza, Sala Primavera, conferința Paradigma "Crestere - Dezvoltare" in Romania.

Conferința iși propune identificarea de soluții pentru dezvoltarea durabilă a Romaniei intr-o perioadă in care procesul de globalizare se confruntă cu provocări fără precedent.

Politicile de macrostabilizare coerente, dublate de politici structurale adecvate, reprezintă o premisă a sustenabilității creșterii economice inregistrate in Romania in ultima perioadă.

Realitatea economică va confirma sau invalida, pe termen scurt și mediu, dacă toate aceste aspecte se vor avea in vedere.

Andrei Radulescu, Senior economist la Banca Transilvania si cercetator la Institutul de Economie Mondiala va deschide lucrarile conferintei prezentand tema de baza de la care vor pleca dezbaterile:

"In ciclul economic post-criza Romania s-a numarat printre tarile UE cu cel mai rapid ritm de relansare. Totodata, in ultimul deceniu Romania a fost campioana procesului de convergenta economica europeana. Cu toate acestea, in ultimii ani se oberva o discrepanta intre dinamica economiei si ritmul procesului de Dezvoltare".

Iancu Guda, presedintele AAFBR este de parere ca "convergenta economica reala intre Romania si restul tarilor din Uniunea Europeana nu poate fi realizata fara un mediu de afaceri competitiv", in timp ce Aurelian Dochia, analist financiar, considera "cresterea economica ca o conditie necesara, dar nu si suficienta, pentru ca o tara sa ajunga in categoria celor dezvoltate. Pentru trecerea acestui prag este necesar sa se produca transformari structurale in economie si societate, care pot fi favorizate sau impiedicate de anumite conjuncturi externe incontrolabile si adesea imprevizibile. Ca membra a Uniunii Europene, Romania are o sansa - dar doar atat!".

Economia Romaniei creste cu rate demne de invidiat in intreaga Europa insa, cu toate acestea, populatia si firmele nu resimt in aceeasi masura imbunatatirea vietii sau a conditiilor de afaceri.

Ana Maria Vasile, jurnalist, Agerpres, va modera dezbaterile dintre reputatii specialisti si lanseaza intrebarea tuturor participantilor: "Care este explicatia paradoxului (desi avem crestere economica, nu o resimtim in nivelul de trai) si cine are dreptate dintre cele doua tabere - economistii si instutiile financiare internationale care avertizeaza ca tara noastra risca, din nou, sa intampine probleme cu deficitele sau guvernul care anunta un nou val de relaxari fiscale si cresteri de venituri?".

Acestea sunt, printre altele, principalele dileme care vor fi dezbatute in cadrul conferintei Paradigma "Crestere - Dezvoltare" in Romania.

Temele actuale ale dezbaterii, experienta si pregatirea profesionala a participantilor la conferinta ne indreptatesc sa afirmam ca acest eveniment va fi unul de o deosebita importanta pentru mediul economico - financiar al Romaniei, conferința de la care nu ar trebui să lipsiți.

#Conferinta Paradigma Crestere Dezvoltare Romania , #Stiri Macroeconomie