Consiliul Concurentei - studiu pentru asigurarile de viata si analiza privind piata energiei termice

Luni, 10 Noiembrie 2014, ora 15:46
1232 citiri
Consiliul Concurentei - studiu pentru asigurarile de viata si analiza privind piata energiei termice
Foto: bihon.ro

Consiliul Concurentei pregateste un studiu privind asigurarile de viata si o analiza a functionarii pietei de energie termica la nivel national, "cat inca e frig afara", dar si analiza privind serviciile Netcity, reteaua metropilitana de comunicatii, a declarat presedintele CC, Bogdan Chiritoiu

"Vom avea un studiu privind asigurarile de viata, iar in perioada urmatoare, sper la inceputul anului viitor, o sa lansam o analiza privind functionarea pietei de energie termica in tara, sper s-o facem pana vine caldura, cat inca e frig afara si serviciile de termoficare sunt inca utilizate", a afirmat luni Chiritoiu la conferinta Mediafax Talks about Competition.

El a aratat ca autoritatea va lansa in dezbatere in perioada urmatoare analiza privind Netcity, reteaua metropolitana de comunicatii care ofera integrat servicii de telecomunicatii pentru municipalitatea Bucuresti si terti, subiect pe agenda Consiliului Concurentei de cativa ani.

"Lucurile merg in directia buna, dar uneori par sa se fi impotmolit. Au mers in directia buna in sensul ca avem un cadru legislativ care spune ca ANCOM (Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii - n.r.) este cel care trebuie sa reglementeze, sa stabileasca tarifele care sunt percepute de servicii gen Netcity, care au o mare putere pe piata, deci nu functioneaza intr-o piata concurentiala. Din pacate, mecanismul nu e perfect rodat, parte din lacune legislative, parte pentru ca reglementatorul si cei reglementati, in speta autoritatile publice nu s-au obisnuit inca cu acest cadru legislativ", a spus Chiritoiu.

Presedintele CC spera ca, impreuna cu ANCOM si autoritatile locale, in special Primaria Bucuresti, sa ajunga la un "final bun" pentru consumatori, apreciind ca serviciile gen Netcity sunt utile, benefice, dar totodata interesate sa perceapa costuri excesive, intrucat detin monopolul.

#Consiliul Concurentei studiu, #studiu asigurari viata , #Stiri Macroeconomie