Constructia Pasajului Domnesti, blocata inainte sa inceapa

Joi, 28 Septembrie 2017, ora 10:26
1095 citiri
Constructia Pasajului Domnesti, blocata inainte sa inceapa
Foto: Facebook/Initiativa Prelungirea Ghencea

Contractul pentru inceperea lucrarilor Pasajului Domnesti peste Centura Bucuresti a fost semnat acum doua luni, dar nici acum nu a inceput constructia propriu-zisa.

Lucrarile ar fi trebuit sa inceapa dupa 42 de zile de la semnarea contractului, dar Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) nu a emis ordinul catre constructor, relateaza Digi 24.

"Au trecut peste 50 de zile si ordinul nu a fost emis. Daca CNAIR ar emite ordinul, dar nu ar asigura toate conditiile pentru inceperea lucrarilor, constructorul ar putea cere daune companiei", a explicat un inginer din cadrul CNAIR.

Practic, ordinul de incepere a lucrarilor nu poate fi emis fara autorizatie de construire, iar la sfarsitul anului trecut legislatia a fost modificata in sensul ca pentru emiterea autorizatiei de construire pe un proiect nu mai este suficienta simpla expropriere a terenurilor, ci este necesara prezentarea documentatiei topografice.

Aceste cerinte sunt formulate prin HG 907 din noiembrie 2016, hotarare adoptata de catre Guvernul condus de Dacian Ciolos, dupa ce in primavara lui 2016 tot acel Guvern accepta continuarea lucrarilor la proiectele de infrastructura in absenta autorizatiilor de constructie, fiind necesara o simpla expertiza tehnica facuta la comanda constructorului.

Dar CNAIR nu a identificat firme care sa se ocupe de aceste ridicari topografice, a explicat pentru sursa citata inginerul respectiv.

Pasajul Domnesti, ce se va afla la intersectia dintre strada Prelungirea Ghencea - DJ602 si centura Bucuresti, masoara 374 de metri si ar urma sa fie construit in 24 de luni. ...citeste mai departe despre "Constructia Pasajului Domnesti, blocata inainte sa inceapa" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pasaj Domnesti constructie blocata, #constructie pasaj Domnesti , #Stiri Macroeconomie