Copilul crizei, aruncat la lei de UE? Ce efecte ar avea un Grexit asupra Romaniei

Miercuri, 28 Ianuarie 2015, ora 08:25
1223 citiri

Alegerile parlamentare din Grecia, care au avut loc duminica, au provocat un val de intrebari legate de viitorul zonei euro. Votul elenilor va conduce, intr-un final, la iesirea din uniunea monetara? Si care vor fi costurile? Dar cum va fi afectata Romania de aceste evenimente?

Votul elenilor i-a asigurat puterea liderului partidului extremist de stanga Syiriza, Alexis Tsipras (foto), care a promis ca va pune capat austeritatii, astfel ca intreaga Europa, inclusiv Romania, asteapta sa vada directia pe care o va urma "copilul crizei".

Syriza, victorie zdrobitoare in Grecia - "Copilul crizei europene" a intors politica cu susul in jos (Video)

O destabilizare a uniunii monetare pare a fi putin probabila, cel putin pentru moment, mai ales ca declaratiile celor care fac parte din formatiunea care a iesit invingatoare nu semnaleaza ca Grecia va intoarce cu totul spatele zonei euro si constructiei europene, in general.

Alexis Tsipras, care are sarcina de a forma noul guvern al ...citeste mai departe despre "Copilul crizei, aruncat la lei de UE? Ce efecte ar avea un Grexit asupra Romaniei" pe Ziare.com

#Romania rezultat alegeri Grecia, #Romania efecte Grexit, #efecte Grexit, #efecte Grecia iesire zona euro , #Stiri Macroeconomie