"Copilul crizei" pune iar pe jar intreaga Europa: Negocierile cruciale legate de soarta Greciei au esuat

Miercuri, 27 Aprilie 2016, ora 16:16
1002 citiri
"Copilul crizei" pune iar pe jar intreaga Europa: Negocierile cruciale legate de soarta Greciei au esuat
Foto: Arhiva Ziare.com

Grecia pune din nou pe jar intreaga Europa, avand in vedere ca negocierile pentru deblocarea unei noi linii de finantare au ajuns intr-un punct mort.

Liderii de la Atena doreau sa ajunga la o intelgere preliminara cu creditorii internationali pana joi, cand ar fi trebuit sa aiba loc un summit extraordinar cu toti ministrii de Finante din zona euro.

Insa diferentele de opinii dintre cele doua parti au fost atat de mari incat discutiile care au avut loc marti seara au durat doar o jumatate de ora si nu s-a ajuns la un numitor comun, transmite The Greek Reporter.

Drept urmare, summitul de joi a fost anulat.

Grecia joaca iar periculos: Tsipras respinge noi masuri de austeritate

Pe de o parte, Fondul Monetar International (FMI) sustise teme ca planul de reforme al grecilor nu e suficient pentru a se ajunge la surplusul bugetar dorit pentru anul 2018, de 3,5% din PIB. In consecinta, cere masuri suplimentare care sa fie implementate in cazul in care se observa ca Grecia nu va ...citeste mai departe despre ""Copilul crizei" pune iar pe jar intreaga Europa: Negocierile cruciale legate de soarta Greciei au esuat" pe Ziare.com

#negocieri esuate Grecia, #Grecia negocieri bani, #negocieri Grecia , #Stiri Macroeconomie