Crestere de 3,1% pe segmentul comertului cu amanuntul in martie

Vineri, 04 Mai 2012, ora 11:56
1056 citiri
Crestere de 3,1% pe segmentul comertului cu amanuntul in martie

Cifra de afaceri in comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a sporit in martie cu 3,1% fata de aceeasi luna din 2011, ca urmare a cresterii comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate cu 8%.

Vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au crescut cu 4,4%, iar cele nealimentare au scazut cu 0,5%, a anuntat Institutul National de Statistica (INS).

Datele sunt ajustate in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate. In serie bruta, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a fost cu 1,8% mai mare decat in martie 2011.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna martie 2012, comparativ cu luna precedenta, a crescut pe ansamblu cu 1,2%, datorita cresterii inregistrate la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule, in magazine specializate (+15,5%) si la vanzarile de produse nealimentare (+1,8%). Vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au scazut cu 2,1%.

In serie bruta, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a crescut pe ansamblu cu 18,8% fata de februarie 2012.

In trimestrul I din 2012, comparativ cu trimestrul I 2011, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 4,5%, datorita cresterii comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+9,2%), a vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+5,1%) si a vanzarilor de produse nealimentare (+1,4%).

In serie bruta, cresterea a fost de 3,7%.

#comert cu amanuntul martie, #crestere comert cu amanuntul , #Stiri Macroeconomie