Cristian Socol: Masurile de stimulare a consumului produc efecte pozitive in economie

Luni, 03 Noiembrie 2014, ora 13:27
1123 citiri
Cristian Socol: Masurile de stimulare a consumului produc efecte pozitive in economie
Foto: ancheteonline.ro

Masurile de redistribuire a cresterii economice si de stimulare a consumului produc efecte pozitive in economie, cresterea cu 7,4% a comertului cu amanuntul in primele noua luni relevand un stimul moderat pentru majorarea comenzilor si un impuls pentru cresterea economica, a apreciat, luni, Cristian Socol, consilier al prim-ministrului Victor Ponta.

'Masurile de redistribuire a cresterii economice si de stimulare a consumului produc efecte pozitive in economie. Conform INS, comertul cu amanuntul a crescut in primele 9 luni cu 7,4%, ceea ce releva un stimul moderat pentru cresterea comenzilor si un impuls pentru cresterea economica. Prin masurile luate in ultimii doi ani si jumatate am incercat sa realizam un echilibru corect intre stimularea sectorului privat si a cresterii economice si masuri de dreptate sociala', a declarat, pentru Agerpres, Cristian Socol.

Acesta a explicat ca masurile de reintregire a salariilor bugetarilor, cresterea pensiilor, marirea salariilor debutantilor din invatamant si sanatate, marirea alocatiilor pentru sustinerea familiei, dar si reducerea TVA la paine au condus la majorarea puterii de cumparare a populatiei, proces consolidat si de minimele record in privinta inflatiei.

Institutul National de Statistica a anuntat, luni, ca cifra de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut cu 7,4% in primele noua luni ale acestui an, comparativ cu perioada similara din 2013, ca serie bruta, pe fondul avansului consemnat de vanzarile de produse nealimentare cu 11,1%, vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun cu 8,3% si al comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate, cu 0,2%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Cristian Socol crestere economica, #efecte pozitive economie , #Stiri Macroeconomie