Criza din Grecia: Se redeschid bancile, TVA creste si cu 10%

Luni, 20 Iulie 2015, ora 09:20
1382 citiri
Criza din Grecia: Se redeschid bancile, TVA creste si cu 10%
Foto: Pixabay

Grecia incepe luni o saptamana dificila, cu doua teste majore pentru economie si premierul Alexis Tsipras: redeschiderea bancilor si o majorare a TVA de 10 la suta pentru o serie de bunuri si servicii.

Bancile grecesti, inchise incepand din 29 iunie, ar urma sa-si redeschida luni portile in conformitate cu un decret publicat sambata de guvernul elen, remaniat in urma demisiei unor ministri, transmite AFP.

In schimb, raman in vigoare, cu unele relaxari, restrictiile asupra miscarilor de capital. Limita maxima a fondurilor care pot fi retrase zilnic de la bancomat este fixata la 420 de euro, in loc de 60 de euro pe zi pana in prezent, pentru a evita ca populatia sa fie nevoita sa faca zilnic coada la ATM-uri.

Simultan, incepand de luni, TVA creste de la 13 la 23% pentru produsele alimentare procesate si restaurante, dar si pentru calatoriile cu taxiul sau inmormantari.

In schimb, TVA ramane la 13% pentru serviciile hoteliere si... citeste mai departe despre "Criza din Grecia: Se redeschid bancile, TVA creste si cu 10%" pe Ziare.com

#Grecia banci deschise, #Grecia majorare TVA , #Stiri Macroeconomie