Criza din Ucraina si cum ar putea profita financiar Romania

Joi, 04 Septembrie 2014, ora 12:20
1097 citiri
Criza din Ucraina si cum ar putea profita financiar Romania
Foto: Wikipedia

Conflictul Rusia-Ucraina a destabilizat regiunea, insa Romania ar putea trage cateva foloase, economic vorbind, de pe urma acestei crize. Chiar daca miercuri s-a vorbit la Kiev de un armistitiu, in teren luptele au continuat, iar Vladimir Putin a anuntat ca are un plan de actiune.

Ovidiu George Dumitrescu, manager general adjunct la firma de brokeraj Tradeville, sustine ca, in eventualitatea unui nou razboi rece, consecintele ar fi cel putin neplacute pe termen scurt, deoarece economia UE ar fi serios afectata pe fondul dependentei energetice a multor state cu economii importante (de exemplu, Germania), dar si al altor interdependente economice (de exemplu, in sectoarele financiar si bunuri de consum).

"Romania nu are exporturi importante ca pondere in PIB catre Federatia Rusa, motiv pentru care, odata rezolvat capitolul energetic, sunt de parere ca nu suntem afectati direct de eventuale represalii economice ruse", a declarat Dumitrescu, pentru Ziare.com.

Inarmarea Ucrainei ...citeste mai departe despre "Criza din Ucraina si cum ar putea profita financiar Romania" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Romania avantaje criza Ucraina, #Romania criza Ucraina, #criza Ucraina , #Stiri Macroeconomie