Criza va macina lumea in 2016? Cine pierde, cine castiga si cum se va descurca leul

Vineri, 15 Ianuarie 2016, ora 07:06
1200 citiri
Criza va macina lumea in 2016? Cine pierde, cine castiga si cum se va descurca leul
Foto: Arhiva Ziare.com

2016 a debutat cu stangul pe burse, inclusiv pe cea romaneasca. China a avut parte de doua zile in care pietele de capital au scazut cu 7%, fapt ce a dus la suspendarea completa a tranzactionarii si a trimis unde de soc in intreaga lume.

Insa cine castiga si cine pierde de pe urma acestei situatii? Analistul Radu Ciofu de la Admiral Markets incearca sa raspunda la intrebare.

"Pierzatorii" pietelor financiare

Actiunile si companiile care deruleaza afaceri cu China sau companiile care exploateaza resurse naturale, cum ar fi Exxon Mobile, Chevron etc.

Materiile prime, economiile emergente si valutele lor

O alta categorie importanta de "pierzatori" vor fi principalele economii emergente, cum ar fi Brazilia, India, Rusia, dar si tari ce se bazeaza pe exploatarea si exportarea materiilor prime, dar nu sunt in categoria emergente, cum ar fi Arabia Saudita, Australia, Canada, Noua Zeelanda.

China a fost si inca a ramas cel mai mare cumparator de materii prime din lume si acest ...citeste mai departe despre "Criza va macina lumea in 2016? Cine pierde, cine castiga si cum se va descurca leul" pe Ziare.com

#criza economica Romania, #efecte criza China, #criza China Romania , #Stiri Macroeconomie