Cu lupa pe anul 2015: Ce se va intampla cu Europa, SUA, Japonia si China

Marti, 09 Iunie 2015, ora 16:23
1199 citiri

La finalul anului 2014, Statele Unite au reprezentat luminita de la capatul tunelului, avand in vedere ca au avut cea mai buna performanta dintre marile economii. China a avut parte de o franare a cresterii economice, Europa a flirtat cu deflatia, iar Japonia s-a tarat din recesiune. Insa ce se va intampla in 2015?

Analistii Credit Suisse au publicat de curand prognoza pentru acest an in ceea ce priveste cele mai mari puteri ale lumii, arata The Financialist.

Tarile cu cea mai mare crestere economica din UE: Romania se afla in frunte

SUA

Prabusirea pretului petrolului in a doua jumatate a anului trecut a fost o sabie cu doua taisuri pentru americani. In ultimul trimestru din 2014 s-a inregistrat cea mai mare crestere a consumului, de 4,4%, ceea ce inseamna ca soferii au economisit bani la pompa, pe care i-au cheltuit in alta parte.

Insa a existat si reversul medaliei. Din cauza ieftinirilor, companiile de profil au redus investitiile, astfel ca s-a inregistrat un declin ...citeste mai departe despre "Cu lupa pe anul 2015: Ce se va intampla cu Europa, SUA, Japonia si China" pe Ziare.com

#previziuni economie 2015, #prognoze economie 2015 , #Stiri Macroeconomie