Cum a convins Guvernul FMI sa accepte deficitul de 1,83%: Negocierile au fost dure!

Marti, 09 Decembrie 2014, ora 13:53
1052 citiri
Cum a convins Guvernul FMI sa accepte deficitul de 1,83%: Negocierile au fost dure!
Foto: Facebook/Darius Valcov

Ministrul delegat pentru Buget, Darius Valcov, a explicat marti cum au reusit specialistii Guvernului sa convinga FMI sa accepte un proiect de buget pe 2015 bazat pe un deficit de 1,83% din PIB.

Nivelul este mai mare decat cel vehiculat initial, de 1,4%, si considerabil mai ridicat decat a cerut delagatia Fondului Monetar, in timpul negocierilor, de 0,9%, solicitare catalogata drept inacceptabila de catre Executiv.

Darius Valcov a lamurit ca, in timpul discutiilor de saptamana aceasta, expertii Guvernului a convins FMI ca estimarea de 0,9% se bazeaza pe o discrepanta istorica, pe masuri aplicate in anul 2013, si ca "trebuie sa plecam de la ce se intampla astazi".

"Este o discrepanta istorica, sunt masuri care s-au aplicat in perioada 2013, acest lucru nu s-a intamplat anul acesta (...) si au inteles ca trebuie sa accepte si sa pornim negocierile de la alt nivel. In final, specialistii nostri au convins ca situatia este alta si ca trebuie plecat de la ce se intampla astazi si ...citeste mai departe despre "Cum a convins Guvernul FMI sa accepte deficitul de 1,83%: Negocierile au fost dure!" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Valcov deficit FMI, #deficit bugetar FMI, #Guvern FMI deficit Guvern , #Stiri Macroeconomie