Cum a impartit Guvernul banii in bugetul pe 2015 si cat avem de rezerva

Miercuri, 10 Decembrie 2014, ora 10:40
1154 citiri
Cum a impartit Guvernul banii in bugetul pe 2015 si cat avem de rezerva

Ministrul delegat pentru Buget, Darius Valcov, a vorbit miercuri dimineata despre cum au fost repartizate fondurile in proiectul bugetului pentru anul 2015.

Valcov, invitat intr-o emisiune la Antena 3, a precizat ca bugetul include suma de 9,25 miliarde de lei, reprezentand fonduri de rezerva sau "bani de siguranta".

"Nu avem voie sa ne atingem de ei", a spus ministrul, adaugand ca aproximativ sapte miliarde de lei reprezinta imprumuturi.

Darius Valcov a mentionat ca sumele alocate pentru investitiile din 2015 le depasesc pe cele cuprinse in bugetul pentru anul curent, atat in ceea ce priveste Sanatatea si Educatia, cat si infrastructura.

"Dau un singur exemplu, de infrastructura, pentru CNADNR (Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale - n.red) si Ministrerul Transporturilor am alocat 9,5 miliarde de lei, anul trecut ne plasam undeva la 5,4 miliarde, este o crestere aproape dubla.

As vrea ca acesti bani (cofinantari pentru fonduri europene - n.red.) sa fie ...citeste mai departe despre "Cum a impartit Guvernul banii in bugetul pe 2015 si cat avem de rezerva" pe Ziare.com

#buget repartizat, #investitii buget, #infrastructura buget, #Valcov buget 2015 , #Stiri Macroeconomie