Cum afecteaza lovitura de stat esuata economia Turciei si a altor tari

Marti, 19 Iulie 2016, ora 07:30
946 citiri
Cum afecteaza lovitura de stat esuata economia Turciei si a altor tari
Foto: Arhiva Ziare.com

Tentativa de lovitura de stat din Turcia probabil va lovi economia tarii, insa impactul mai departe de granitele sale va fi limitat, sustin analistii si investitorii.

Lira turceasca a scazut in fata dolarului vineri noaptea, dupa ce presa internationala a inceput sa transmita despre evenimentele din Turcia. Fortele guvernamentale au recapatat, insa, controlul in timpul weekendului, arestand mii de militari.

Totusi, analistii preconizeaza ca moneda turceasca va fi expusa riscului si in continuare, din cauza instabilitatii politice care va cuprinde intreaga tara. Iar acest lucru ameninta sa anuleze recenta crestere a economiei, sustin expertii, potrivit Wall Street Journal.

Si alte piete emergente au avut de suferit - monede de la peso-ul mexican la rand-ul sud-african au scazut in fata dolarului vineri noaptea, pe masura ce vestea incercarii de lovitura de stat ajungea in toate colturile lumii.

Insa impactul asupra unor regiuni emergente mai extinse se asteapta sa fie redus, ...citeste mai departe despre "Cum afecteaza lovitura de stat esuata economia Turciei si a altor tari" pe Ziare.com

#economie Turcia lovitura stat, #lovitura stat Turcia efecte , #Stiri Macroeconomie