Cum se opune Romania planurilor lui Putin si Merkel. Mai are alaturi 9 state

Vineri, 27 Noiembrie 2015, ora 11:32
1180 citiri
Cum se opune Romania planurilor lui Putin si Merkel. Mai are alaturi 9 state
Foto: Arhiva Ziare.com

Planurile grupului rus Gazprom de a dubla capacitatea unui gazoduct care face legatura intre Rusia si Germania contravin intereselor Uniunii Europene si risca sa destabilizeze si mai mult Ucraina, au apreciat guvernele a 10 state europene, printre care si Romania.

Punctul de vedere este exprimat intr-o scrisoare trimisa Comisiei Europene prin care se cere organizarea unui summit pentru dezbaterea acestui subiect.

In luna septembrie, Gazprom si cinci companii energetice europene (E.ON, BASF, OMV, ENGIE si Royal Dutch Shell) au semnat un acord de principiu pentru dublarea capacitatii gazoductului Nord Stream, care face legatura intre Rusia si Germania via Marea Baltica, pana la 110 miliarde meri cubi pe an, incepand din 2019, informeaza Reuters.

Parlamentul Estoniei este impotriva constructiei gazoductului Nord Stream

De asemenea, miercuri Gazprom a oprit livrarile de gaze naturale spre Ucraina, iar autoritatile de la Kiev au anuntat ca vor cauta sa obtina gaze naturale mai ...citeste mai departe despre "Cum se opune Romania planurilor lui Putin si Merkel. Mai are alaturi 9 state" pe Ziare.com

#Nord Stream state UE opun, #Nord Stream Germania Rusia , #Stiri Macroeconomie