Cum si-a dat seama Transnistria ca are nevoie de Republica Moldova - doar Rusia instiga la probleme

Sambata, 24 Mai 2014, ora 12:40
1413 citiri
Cum si-a dat seama Transnistria ca are nevoie de Republica Moldova - doar Rusia instiga la probleme
Foto: AFP

Rebelii prorusi din sud-estul Ucrainei si din Crimeea, anexata in martie la Rusia, au ceva de invatat de la regiunea separatista a Republicii Moldova, Transnistria, care si-a dat seama ca pana la urma are nevoie de tara-mama, sustin expertii ucraineni.

Principala companie a regiunii, fabrica de otel Moldova Steel Works, face exporturi prin intermediul Republicii Moldova pentru a evita interdictiile de pe piata schimburilor impuse Transnistriei, pe care comunitatea internationala nu o recunoaste ca stat independent, se arata intr-o analiza a economsitului Kiev Post, Ivan Verstiuk.

"Pana si numele fabricii de otel accentueaza legaturile cu Moldova, fosta republica sovietica ce are o populatie de aproape patru milioane de locuitori. Inca o data, Rusia este instigatorul de probleme in regiune", sustine jurnalistul publicatiei ucrainene.

Transnistria ii cere lui Putin sa-i recunoasca independenta - primul pas pentru alipirea la Rusia

Sustinand independenta Transnistriei inca din ...citeste mai departe despre "Cum si-a dat seama Transnistria ca are nevoie de Republica Moldova - doar Rusia instiga la probleme" pe Ziare.com

#Transnistria Republica Moldova, #Transnistria fabrica otel, #Transnistria Rusia, #Transnistria PIB , #Stiri Macroeconomie