Cum sta Romania la productia de legume si fructe - Top 10 producatori din UE

Joi, 07 Iulie 2016, ora 07:45
1214 citiri
Cum sta Romania la productia de legume si fructe - Top 10 producatori din UE
Foto: Arhiva Ziare.com

Adoptarea unei legislatii care sa favorizeze vanzarea produselor alimentare autohtone in marile lanturi de magazine e o oportunitate. Din pacate, in spatele acestei initiative nu se afla si datele statistice privind pozitia Romaniei la principalele sortimente de legume si fructe.

Astfel, in pofida potentialului urias de care dispune, din punct de vedere al calitatii solului si climei relativ favorabile, tara noastra figureaza doar pe locul 5 in topul UE atat la legume, cat si la fructe, cu pozitii situate, in general, in partea de jos a clasamentului primilor 10 producatori pe tipuri de produse, analizat de Curs de guvernare.

Pentru referinta, trebuie mentionat locul pe podium ocupat de Polonia. Tara care ne depaseste net, cu o productie de fructe si fructe de padure de peste doua ori si jumatate mai mare decat a noastra, desi nu beneficiaza de conditii mai bune decat cele de aici.

Daca in cazul Poloniei s-ar putea invoca o populatie dubla si o suprafata ceva mai mare, mai ...citeste mai departe despre "Cum sta Romania la productia de legume si fructe - Top 10 producatori din UE" pe Ziare.com

#tari productie legume fructe UE, #Romania productie legume fructe , #Stiri Macroeconomie