Curtea de Conturi: 2 miliarde de euro, prejudiciu produs de institutiile statului intr-un singur an

Sambata, 12 Decembrie 2015, ora 15:22
841 citiri
Curtea de Conturi: 2 miliarde de euro, prejudiciu produs de institutiile statului intr-un singur an
Foto: Digi 24 TV

Inspectorii Curtii de Conturi (CC) au constatat ca institutiile statului au produs, in 2014, un prejudiciu enorm la buget, estimat la circa 2 miliarde de euro.

Acesta este rezultatul verificarilor efectuate si materializate ulterior in cateva sute de denunturi facute la DNA si la Parchetul General, pentru cheltuielile facute de institutiile statului in 2014, informeaza Digi24.

Dezvalurile au fost facute de presedintele Curtii de Conturi, Nicolae Vacaroiu, in timpul dezbaterilor din comisiile parlamentare de buget, care au avut loc, sambata, la Palatul Parlamentului.

"Valorificarea (prejudiciilor - n.red.) devine insa dificila atunci cand avem de-a face cu elemente infractionale, iar dosarele se trimit la Parchet. Ca sa aveti o imagine, la ora actuala avem peste 500 de dosare trimise la Parchet, pentru cercetare penala, numai anul acesta, in 2015, sunt vreo 120, valoarea lor este in jur de doua miliarde de euro, prejudicii gasite in aceste acte normative. Dar este deja problema ...citeste mai departe despre "Curtea de Conturi: 2 miliarde de euro, prejudiciu produs de institutiile statului intr-un singur an" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Curtea Conturi prejudicii buget stat, #Vacaroiu studii fezabilitate primarii , #Stiri Macroeconomie