Curtea de Conturi: Prejudiciu de peste 500 de milioane de lei in administratiile locale

Miercuri, 25 Noiembrie 2015, ora 23:12
1342 citiri
Curtea de Conturi: Prejudiciu de peste 500 de milioane de lei in administratiile locale
Foto: Ziare.com

Curtea de Conturi a constatat un prejudiciu de peste 500 de milioane de lei la bugetul primariilor in anul 2014, se arata intr-un raport al institutiei. Cea mai mare suma, de 137,9 milioane de lei, a fost inregistrata in Bucuresti, iar cea mai mica - de 1,2 milioane de lei - in judetul Vaslui.

Potrivit raportului contului de executie a bugetelor locale pe anul 2014 al Curtii de Conturi, prezentat in luna noiembrie, cele mai semnificative abateri cauzatoare de prejudicii sunt cele legate de nerespectarea prevederilor legale in angajarea, lichidarea si plata cheltuielilor.

"Abaterile de la legalitate si regularitate constatate au dus la prejudicierea bugetelor entitatilor verificate cu suma de 524,4 milioane lei. Cele mai semnificative abateri cauzatoare de prejudicii sunt cele legate de nerespectarea prevederilor legale in angajarea, lichidarea, ordonantarea si plata cheltuielilor, precum si utilizarea nelegala a fondurilor de la buget", se arata in raport.

Astfel, pe primul... citeste mai departe despre "Curtea de Conturi: Prejudiciu de peste 500 de milioane de lei in administratiile locale" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#prejudiciu administratii locale, #raport curte de conturi , #Stiri Macroeconomie