Daea se lauda cu cea mai mare productie de struguri din istoria tarii

Vineri, 24 Noiembrie 2017, ora 21:32
816 citiri
Daea se lauda cu cea mai mare productie de struguri din istoria tarii
Foto: Arhiva Pixabay

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, vineri, la Pitesti, ca prin extinderea sistemului antigrindina, in acest in Romania s-a obtinut cea mai mare productie de struguri din istorie, insa despre acest sistem s-a vorbit foarte putin.

"Un alt program a fost acela de a extinde sistemul de combatere a grindinei si am avut ca termen de punere in functiune 15 aprilie, cand au fost realizate 34 puncte de lansare care acopera partea cea mai vulnerabila a tarii din punct de vedere al fenomenelor extreme, intelegand aici grindina, care anul acesta ne-a dat de furca avand zile in care am lansat aproape 100 de rachete pentru a preveni caderea ei. (...)

Folosind acest sistem, am putut duce in butoaiele de vin ale tarii cea mai mare productie de struguri din istoria tarii. Lucrurile acestea sunt realizate si sigur ca va continua extinderea, avand in vedere ca pana la sfarsitul lunii decembrie vom realiza inca 26 de puncte de lansare, asigurand astfel protejarea a 850.000 de hectare", a spus Daea.

Ministrul Agriculturii a afirmat ca despre acest sistem s-a vorbit foarte putin, insa este bine ca a mers presa sa il vada, ca altfel intreba pe unde se da cu aceste rachete.

"Foarte putin s-a vorbit despre asta. Bine ca a venit presa sa-l si vada ca altminteri ne intreba pe unde dam cu rachetele astea si ce facem cu ele pe sus pe acolo, mai ales ca, cu cativa ani in urma, se imbracau oamenii in paparude ca sa cheme ploaia sa protejeze aceste zone", a mai spus ministrul Daea, la o dezbatere la care au participat cateva zeci de producatori agricoli, reprezentanti ai institutiilor din domeniu, autoritati publice.

Ministrul Agriculturii a participat vineri, la Pitesti, la dezbaterea cu tema "Dezvoltarea economica, sociala si culturala a zonelor rurale din Romania" organizata de Confederatia Sindicala Nationala Meridian si Federatia Agro Propact, la care au mai fost prezenti ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, si europarlamentarul PSD, Viorica Dancila, vicepresedinte al Comisiei pentru Agricultura din Parlamentul European.

Citeste si Dragnea se lauda cu productia record la floarea-soarelui, starnind hohote de ras pe Internet ...citeste mai departe despre "Daea se lauda cu cea mai mare productie de struguri din istoria tarii" pe Ziare.com

#Daea productie istorica struguri , #Stiri Macroeconomie