Daianu: Guvernul nu trebuie sa strice echilibrele macroeconomice. Sa fie atent sa nu creeze nervozitate foarte mare

Vineri, 03 Noiembrie 2017, ora 13:34
1108 citiri
Daianu: Guvernul nu trebuie sa strice echilibrele macroeconomice. Sa fie atent sa nu creeze nervozitate foarte mare
Foto: site Guvern (Arhiva)

Taierea de taxe si impozite concomitent cu cresterea salariilor si pensiilor "tensioneaza bugetul public" si ar putea duce la dezechilibre macroeconomice, subliniaza Daniel Daianu, membru in Consiliul de Administratie al BNR, care transmite Guvernului sa fie atent si sa nu creeze "nervozitate foarte mare".

"A incerca sa bagi in ceea ce devine un 'pat al lui Procust' si o noua lege a salarizarii in sistemul bugetar (...), impreuna cu taieri de taxe si impozite, o dinamica inceputa in a doua jumatate a anului 2015, a continuat, concomitent cu cresteri salariale si de pensii ce sunt in structura bugetului cheltuieli permanente, acestea impreuna tensioneaza bugetul public", a declarat Daniel Daianu la RFI Romania.

El atrage atentia ca "am avut spatiu de manevra in sensul taierii unor cheltuieli si asa am reusit sa ne incadram sau sa fim sub aceasta limita de deficit bugetar de 3%, dar acest spatiu de manevra s-a redus copios in ultimul timp si riscam sa afectam si o masa critica a investitiilor publice".

Echilibrele macroeconomice nu trebuie stricate, mai spune Daniel Daianu, recomandand Guvernului prudenta: "Este bine ca Guvernul sa fie foarte atent in continuare cu ceea ce face, astfel incat sa atenueze cat mai mult din incertitudini, sa nu creeze nervozitate foarte mare, sa nu se piarda increderea pietelor in economia Romaniei".

Citeste mai multe despre "Daniel Daianu (BNR): Guvernul sa fie foarte atent in continuare, sa nu creeze nervozitate mare" pe site-ul RFI Romania.

Guvernul dezbate vineri, intr-o sedinta speciala, masurile fiscale pentru anul 2018, masuri contestate la unison de sindicate si patronate, si criticate de presedintele Klaus Iohannis.

Protest masiv la Dacia: E un miting impotriva PSD-ALDE. Transferul contributiilor va avea un efect devastatorSindicatele anunta greva generala, Tudose le acuza de "logica stramba": Pleaca de la premisa ca inchidem tara si n-o sa mai munceasca nici albineleIohannis cere PSD ALDE sa renunte la revolutia fiscala: Daca vizeaza cresterea salariilor, de ce nu cresc? ...citeste mai departe despre "Daianu: Guvernul nu trebuie sa strice echilibrele macroeconomice. Sa fie atent sa nu creeze nervozitate foarte mare" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Daianu masuri fiscale guvern Tudose , #Stiri Macroeconomie