Dancila il ataca pe Iohannis in sedinta de guvern si se lauda cu cea mai mare crestere a puterii de cumparare dupa 1990

Joi, 10 Mai 2018, ora 13:49
1198 citiri
Dancila il ataca pe Iohannis in sedinta de guvern si se lauda cu cea mai mare crestere a puterii de cumparare dupa 1990
Foto: Facebook/Guvernul Romaniei

Premierul Viorica Dancila l-a acuzat pe presedintele Klaus Iohannis ca a descris o situatie apocaliptica referitor la economia Romaniei, desi Institutul National de Statistica a transmis chiar ieri ca, in martie 2018, am avut loc cea mai mare crestere a puterii de cumparare de dupa 1990.

"Desi in aceasta saptamana domnul presedinte Iohannis a anuntat ca avem o situatie apocaliptica in ceea ce priveste rezultatele economice din primul trimestru, iata ca ieri Institutul National de Statistica ne-a anuntat ca in martie 2018 a avut loc cea mai mare crestere a puterii de cumparare a salariilor din Romania atat fata de luna februarie, cat si dupa anul 1990, astfel INS a anuntat oficial ca venitul mediu din Romania a crescut cu 8,7% in martie 2018 fata de februarie 2018.

In aceeasi perioada, inflatia a fost de 0,3%, rezultand astfel o crestere a puterii de cumparare de 8,4%. Datele oficiale au confirmat ca februarie 2018 a fost luna cu cel mai redus somaj din Romania, 3,94%", a transmis premierul in deschiderea sedintei de guvern.

Amintim ca, luni, presedintele Klaus Iohannis a cerut, din nou, demisia premierului Viorica Dancila dupa ce Finantele au publicat raportul privind executia bugetara pe primul trimestru din 2018, iar cifrele arata probleme mari la toate capitolele.

Seful statului a sustinut ca, desi Romania a inregistrat o crestere economica foarte mare, aceasta nu se regaseste nici in veniturile populatiei, nici in cele ale bugetului de stat: "PSD amaneteaza viitorul!".

Iata raportul privind executia bugetara, criticat de Iohannis ...citeste mai departe despre "Dancila il ataca pe Iohannis in sedinta de guvern si se lauda cu cea mai mare crestere a puterii de cumparare dupa 1990" pe Ziare.com

#Dancila atac Iohannis sedinta Guvern, #Dancila Iohannis situatie economica , #Stiri Macroeconomie