Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Datoria Romaniei creste vertiginos: Suntem periculos de aproape de limita admisa in UE

Datoria Romaniei creste vertiginos: Suntem periculos de aproape de limita admisa in UE
Datoria publica a Romaniei s-a situat la finele anului 2014 imediat sub pragul de 40% din produsul intern brut (PIB), potrivit datelor definitive publicate de Eurostat.

De retinut ca aceasta este valoarea oficiala la nivel european, care asigura comparatia intre statele membre si corespunde metodologiei utilizate pentru aplicarea procedurii de deficit excesiv.

Am facut o selectie a datelor prezentate de oficiul de statistica al UE, pentru vedea cum ne pozitionam in context european.

Precum si ce invataminte putem trage din evolutiile survenite pe fondul crizei economice si a revenirii din aceasta criza.

De remarcat evolutia datoriei publice a Cehiei, fosta colega de bloc estic, care a scazut in termeni relativi la PIB si se indreapta inapoi spre pragul de 40%.

De altfel, ea nu face decat sa se inspire din modelul german. Dupa apropierea periculoasa de pragul de 80% in 2012 (79,7% mai precis), nemtii au demarat un program de reducere a datoriei publice.Situatia ...citeste mai departe despre "Datoria Romaniei creste vertiginos: Suntem periculos de aproape de limita admisa in UE" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1137 ori