David al Greciei s-a luptat cu Goliat al Europei si a pierdut

Luni, 20 Iulie 2015, ora 12:16
1024 citiri

Cu doar cateva zile inainte de a deveni primul lider radical de stanga care conduce o tara din Uniunea Europeana, Alexis Tsipras a proclamat sfarsitul iminent al "umilintei noastre nationale".

Sase luni mai tarziu, aceste ambitii ale premierului elen s-au facut tandari, izbindu-se de realitatea Europei, care i-a zdrobit visele revolutionare ale lui Tsipras cu fiecare ocazie, scrie Washington Post.

Bloomberg: Nu Grecia ar trebui sa iasa din zona euro, ci Germania

Confruntarea dintre conducerea de la Atena si titanii continentului poate fi privita drept o epica ciocnire a culturilor, ideologiilor si valorilor, care a avut ecouri in toata lumea. Insa a fost si o lupta profund dezechilibrata.

Dupa luni de confruntari, puterile europene s-au clatinat, insa sunt in continuare in picioare, in timp ce umilinta Greciei poate ca de-abia a inceput. Asemenea unei cunoscute confruntari biblice, insa cu deznodamant invers.

Viitorul Greciei, pe masa negocierilor: Tara poate evita ...citeste mai departe despre "David al Greciei s-a luptat cu Goliat al Europei si a pierdut" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#acord Grecia zona euro, #Grecia intelegere creditori, #Grecia acord Germania , #Stiri Macroeconomie