De ce am luat de la FMI 20, nu doar 10 miliarde de euro? Explicatii de la BNR dupa un dosar penal la DNA

Luni, 14 Noiembrie 2016, ora 16:58
1050 citiri
De ce am luat de la FMI 20, nu doar 10 miliarde de euro? Explicatii de la BNR dupa un dosar penal la DNA
Foto: BNR.ro

Imprumutul luat de Romania in 2009 de la creditorii externi a devenit subiectul unui dosar penal deschis de procurorii anticoruptie (DNA), pornit de la sesizarea unei persoane fizice, care a reclamat ca statul ar fi luat mai multi bani decat aveam atunci nevoie.

Insa cum explica Banca Nationala a Romaniei (BNR) de ce tara noastra a contractat suma de 20 de miliarde de euro si nu mai putin? In plus, ce s-a intamplat cu banii? Au fost folositi pentru a "umfla" profitul BNR, asa cum sustine reclamantul de la DNA?

Acesta ii acuza pe guvernatorul BNR Mugur Isarescu, pe presedintele de atunci Traian Basescu, pe premierul din acea perioada Emil Boc, dar si "alte persoane care vor fi identificate in cursul anchetei", ca ar fi incheiat un acord financiar care ar fi depasit nevoile reale ale tarii noastre.

De exemplu, reclamantul sustine ca, daca in loc de 20 am fi luat doar 10 miliarde de euro, atunci am fi platit mai putine dobanzi si banii ne-ar fi ajuns oricum. In plus, se ...citeste mai departe despre "De ce am luat de la FMI 20, nu doar 10 miliarde de euro? Explicatii de la BNR dupa un dosar penal la DNA" pe Ziare.com

#dosar penal imprumut FMI, #explicatii BNR imprumut FMI, #BNR imprumut FMI , #Stiri Macroeconomie