De ce e Rusia marele castigator al acordului istoric pentru reducerea productiei de petrol

Miercuri, 07 Decembrie 2016, ora 08:17
1241 citiri
De ce e Rusia marele castigator al acordului istoric pentru reducerea productiei de petrol
Foto: Arhiva Ziare.com

Membrii Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) au ajuns saptamana trecuta la un acord istoric legat de reducerea productiei de "aur negru", iar Rusia va fi unul dintre cei mai mari beneficiari ai acestei masuri.

Ca urmare a intelegerii, cotatia titeiului pe bursele internationale a sarit imediat de pragul de 50 de dolari pe baril.

Iar tendinta de crestere ar putea sa ramana pe tot parcursul anului viitor, cand seful grupului rus Lukoil estimeaza ca va fi depasita suma de 60 de dolari pe baril.

Alti jucatori pe piata energetica sunt mai reticenti si sustin ca pretul petrolului nu se va duce in sus chiar atat de mult.

In orice caz, Rusia va beneficia mult de pe urma acordului OPEC si a scumpirii "aurului negru", arata OilPrice.com.

Andrey Kostin, seful celei mai mari banci rusesti, VTB, a precizat ca intelegerea privind reducerea productiei va conduce la cresterea pretului petrolului - caci piata nu va mai fi "inundata" de cantitati uriase din aceasta resursa, ...citeste mai departe despre "De ce e Rusia marele castigator al acordului istoric pentru reducerea productiei de petrol" pe Ziare.com

#acord OPEC Rusia, #petrol Rusia , #Stiri Macroeconomie