De ce-si doreste Teodorovici un nou acord cu FMI - ne-am imprumuta mai ieftin

Duminica, 26 Aprilie 2015, ora 12:56
1188 citiri
De ce-si doreste Teodorovici un nou acord cu FMI - ne-am imprumuta mai ieftin
Foto: Eugen Teodorovici/Facebook

Ministerul de Finante si-ar dori un nou acord cu Fondul Monetar International, deoarece ar fi un motiv in plus ca Romania sa se poata imprumuta mai ieftin si ar folosi si la imaginea tarii, la ratingul de tara, a declarat ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici.

"In mod normal, strict legat de Ministerul de Finante, desigur ne dorim un nou acord, pentru ca este un motiv in plus ca Romania sa se poate imprumuta mai ieftin, sa-si poata continua aceasta abordare, ca imagine, ca rating de tara. Sunt elemente care conteaza in contextul economic", a explicat Teodorovici, intr-o emisiune difuzata duminica la ProTV.

FMI isi pierde puterea globala: Lumea e cu ochii pe BeijingGuvernul, din nou scos la tabla de FMI: Cand vine delegatia la Bucuresti

Acesta a subliniat insa ca, pentru a discuta despre un nou acord, in primul rand trebuie incheiat in bune conditii actualul acord de finantare cu institutiile financiare internationale, care expira in septembrie.

"In primul rand, ...citeste mai departe despre "De ce-si doreste Teodorovici un nou acord cu FMI - ne-am imprumuta mai ieftin" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Eugen Teodorovici imprumut FMI , #Stiri Macroeconomie