Degringolada de pe piata financiara rusa ia amploare

Marti, 23 Decembrie 2014, ora 09:40
887 citiri
Degringolada de pe piata financiara rusa ia amploare
Foto: Ria Novosti

Cateva saptamani in sir, rubla si pietele financiare din Rusia au urmat indeaproape scaderea pretului petrolului de pe piata lumii, fapt observat si comentat de intreaga presa.

Dar, de la 15 decembrie pretul petrolului s-a mai oprit, in tip ce rubla a continuat sa se prabuseasca dramatic. Numai in 24 de ore care au urmat, cursul a scazut cu 30% - comenteaza Project Sindicate, intr-un articol pe aceasta tema.

Eforturile fara precedent facute de Banca Centrala a Rusiei (BCRu) in dimineata de 16 decembrie, in incercarea de a stabiliza rubla prin cresterea brusca a ratei dobanzilor de la 15,5% la 17%, n-au produs niciun efect, iar agentia Ria Novosti anunta o noua scadere spectaculoasa produsa la 22 decembrie.

Explicatia este simpla. Kremlinul face tot ce-i este in putinta ca sa salveze de la catastrofa cea mai mare societate petroliera a tarii, Rosneft, printr-o actiune care seamana cu cele pe care le luau orbeste autoritatile imediat post-sovietice.

Ele isi permiteau atunci ...citeste mai departe despre "Degringolada de pe piata financiara rusa ia amploare" pe Ziare.com

#baril petrol pret, #petrol scadere pret, #parghii economice , #Stiri Macroeconomie