Delegatia FMI isi incheie azi o misiune in Romania: Au aflat cum arata bugetul pe 2019

Luni, 12 Noiembrie 2018, ora 08:19
1193 citiri
Delegatia FMI isi incheie azi o misiune in Romania: Au aflat cum arata bugetul pe 2019
Foto: Arhiva Ziare.com

O misiune a Fondului Monetar International (FMI), inceputa la 6 noiembrie, isi incheie luni activitatea in Romania.

Echipa a analizat noile evolutii economice si financiare, a actualizat prognoza macroeconomica si a discutat executia bugetului pe 2018, precum si proiectul bugetului pentru 2019, potrivit lui Alejandro Hajdenberg, reprezentatul institutiei la Bucuresti. Aceasta vizita a pregatit misiunea de la inceputul anului viitor privind consultarile asupra Articolului IV.

Perspectivele dezvoltarii economice, planurile de modernizare a administrarii veniturilor si guvernanta corporativa au fost temele de discutie dintre ministerul Finantelor, Eugen Teodorovici, si delegatia FMI, condusa de Jaewoo Lee, seful misiunii FMI pentru Romania si Bulgaria, intr-o intalnire care a avut loc miercuri.

"Obiectivele Romaniei pe termen scurt sunt accederea la OECD, dobandirea statutului de piata emergenta si intrarea in zona Schengen. Sunt masuri care vor asigura dezvoltarea cat mai rapida a economiei romanesti", a precizat Eugen Teodorovici, conform unui comunicat al ministerului.

La prognoza din octombrie, Fondul si-a redus estimarea de crestere economica pentru Romania, la 4%, de la 5,1% in aprilie. In schimb, reprezentantii Fondului preconizeaza aceeasi inflatie, o crestere medie anuala de 4,7%, dar un deficit de cont curent de 3,5% din PIB, fata de 3,7%, in aprilie.

Citeste mai departe despre "Delegatia FMI isi incheie azi o misiune in Romania: Au aflat cum arata bugetul pe 2019" pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#FMI misiune Romania noiembrie 2018 , #Stiri Macroeconomie