Desi pretul petrolului s-a prabusit, aceasta tara isi tine in continuare locuitorii ca-n puf

Luni, 02 Noiembrie 2015, ora 14:43
1457 citiri
Desi pretul petrolului s-a prabusit, aceasta tara isi tine in continuare locuitorii ca-n puf
Foto: Arhiva Ziare.com

In ciuda faptului ca pretul titeiului a scazut foarte mult, afectand tarile producatoare de petrol, locuitorii din capitala Arabiei Saudite par sa nu resimta efectele negative ale situatiei.

Bloomberg noteaza care sunt elementele care le permit celor care stau in Riyadh sa isi continue viata la fel ca inainte.

Ideea ca populatia sa beneficieze din plin de veniturile obtinute din petrol le-a permis celor din familia Al Saud sa ramana la putere in vreme ce tensiunile din regiune au escaladat.

Astfel, chiar si atunci cand castigurile se micsoreaza, conducatorii Arabiei Saudite prefera sa scoata bani din visteria statului si sa inregistreze deficite bugetare uriase decat sa puna in pericol aceasta cutuma.

Rusia flirteaza cu Arabia Saudita: Miza - petrolul lumii

Insa economistii avertizeaza ca situatia nu poate dura la nesfarsit. Fondul Monetar International (FMI) arata ca economiile statului se vor termina in 5 ani daca pretul petrolului ramane la nivelul actual.

Statul a ...citeste mai departe despre "Desi pretul petrolului s-a prabusit, aceasta tara isi tine in continuare locuitorii ca-n puf" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Arabia Saudita petrol, #Arabia saudita locuitori petrol, #pret petrol arabia saudita , #Stiri Macroeconomie