Despre panseurile ministrului de Finante: Sa nu ne fie teama sa aplicam manualele de economie pana la capat!

Vineri, 04 Martie 2016, ora 14:36
1004 citiri
Despre panseurile ministrului de Finante: Sa nu ne fie teama sa aplicam manualele de economie pana la capat!
Foto: Linkedin/Radu Craciun

Articolul recent al domnului profesor Cosea "Din seria panseurilor ministrului de Finante: Ce ne mai spune Anca Paliu Dragu" se incadreaza intr-un model de gandire care castiga vizibilitate mai recent in spatiul public.

Pornind de la o evaluare corecta, si anume ca cererea excede oferta si ca aceasta situatie poate dezechilibra economia, se ajunge la concluzii si confuzii, in care masurile cu aplicabilitate de termen lung sunt amestecate cu masurile cu aplicabilitate pe termen scurt.

Astfel, se spune ca de fapt solutia nu este limitarea consumului pentru restabilirea echilibrelor, ci cresterea ofertei.

La prima vedere s-ar putea crede ca abordarea este corecta. Cum poti spune unor cetateni care sunt printre cei mai saraci consumatori ai Europei ca de fapt consuma prea mult. Mai bine ne-am preocupa de stimularea productiei pentru a o aduce la nivelul cererii. Am cateva obiectii de fond la o astfel de abordare.

In primul rand, as prefera o preocupare pentru cresterea ...citeste mai departe despre "Despre panseurile ministrului de Finante: Sa nu ne fie teama sa aplicam manualele de economie pana la capat!" pe Ziare.com

#crestere economica Romania, #economie Romania, #stimulare crestere economica Romania , #Stiri Macroeconomie