Deznodamantul tragediei elene: Zona euro deblocheaza o prima transa de ajutor pentru Grecia

Miercuri, 19 August 2015, ora 22:13
799 citiri

Ministrii de finante din zona euro au aprobat miercuri seara deblocarea unei prime transe de ajutor pentru Grecia, care ii va permite sa ramburseze joi 3,4 miliarde de euro catre Banca Centrala Europeana, a anuntat intr-un comunicat Mecanismul european de stabilitate (MES).

Consiliul de administratie al MES, compus din ministrii de finante ai celor 19, "a aprobat programul pentru Grecia", a indicat comunicatul. Grecia va primi imediat o suma de 23 miliarde de euro, a confirmat o sursa apropiata dosarului, potrivit AFP.

Acord pentru salvarea Greciei pe banii europenilor: Spania si Austria au aprobat planul

Cei 19 au asteptat, inainte de a da unda verde definitiva acestei plati, ca parlamentele nationale chemate sa se pronunte asupra noului program de ajutor pentru Grecia sa faca acest lucru. Miercuri, ultimul obstacol a fost ridicat odata cu votul in Bundestagul german in favoarea acestui plan. Planul include un ajutor financiar sub forma de imprumuturi de pana la 86 miliarde ...citeste mai departe despre "Deznodamantul tragediei elene: Zona euro deblocheaza o prima transa de ajutor pentru Grecia" pe Ziare.com

#creditori imprumut Grecia, #acord salvare Grecia , #Stiri Macroeconomie