Din seria panseurilor ministrului de Finante: Ce ne mai spune Anca Paliu Dragu

Joi, 03 Martie 2016, ora 08:21
940 citiri
Din seria panseurilor ministrului de Finante: Ce ne mai spune Anca Paliu Dragu

Dupa ce ne-a spus ca ar trebui sa muncim pe doi dolari, doamna ministru Anca Paliu Dragu ne reproduce cateva adevaruri demult stiute, prezente in toate manualele de economie.

Domnia sa ne spune ca: "In practica, poate ca o economie nu reuseste sa combine acesti factori in mod optim, si atunci cresterea este sub potential sau peste potential. Cea peste potential este cea mai periculoasa, pentru ca asta inseamna ca noi consumam mai mult decat producem".

Perfect adevarat. Daca doamna Anca Paliu Dragu ar mai fi fost studenta si ar fi dat examen la macroeconomie in primul an de facultate, ar fi luat nota 10.

Numai ca, dupa enuntarea acestei axiome, doamna ministru face o raportare directa la Romania adaugand ca: "Acum avem o crestere de invidiat, dar trebuie sa fim atenti la aceste provocari, sa canalizam cresterea economica in sensul cresterii investitiilor si a exporturilor si, cumva, consumul, care este deja la un nivel ridicat sa nu mai creasca prea mult. (...) "

Citeste mai departe despre "Din seria panseurilor ministrului de Finante: Ce ne mai spune Anca Paliu Dragu" pe Ziare.com

#crestere economica romania, #investitii romania, #exporturi romania , #Stiri Macroeconomie