Discriminare economica in Germania: veniturile femeilor sunt pe jumatate cat ale barbatilor

Duminica, 31 August 2014, ora 11:31
1163 citiri
Discriminare economica in Germania: veniturile femeilor sunt pe jumatate cat ale barbatilor
Foto: Manager

Un studiu intocmit de Institutul German pentru Cercetari Economice din Berlin (DIW) arata ca adevaratele venituri ale femeilor nu sunt reflectate corect in nivelurile salariilor, asa cum le prezinta datele statistice si, daca luam in considerare veniturile totale, se constata ca femeile castiga cu 49% mai putin decat barbatii.

Cu prilejul celor studiate, Institutul DIW a constatat un detaliu care le scapa statisticienilor: decalajul este mai mic in cazul femeilor casatorite. Explicatia consta in fapul ca, in conformitate cu legislatia germana, in anumite conditii, sarcina medie fiscala pentru femeile casatorite este mai mica decat cea pentru barbatii casatoriti.

Studiul are in vedere atat veniturile rezultatele din activitatea de munca - salariale sau de alta atura - cat si cele de capital sau imobiliare.

Autorul a constatat acest decalaj, studiind declaratiile de impozit pe venit aferente anului 2007, cel mai recent pe care l-a avut la dispozitie. Conform Oficiului German ...citeste mai departe despre "Discriminare economica in Germania: veniturile femeilor sunt pe jumatate cat ale barbatilor" pe Ziare.com

#afaceri imobiliare, #afaceri capital, #remunerare femei, #venituri femei , #Stiri Macroeconomie