Domeniul cu execedent comercial de jumatate de milion de euro. Produsele vedeta la export

Duminica, 15 Martie 2015, ora 16:27
1063 citiri
Domeniul cu execedent comercial de jumatate de milion de euro. Produsele vedeta la export

Romania a inregistrat, anul trecut, un excedent de 514,3 milioane de euro in comertul cu produse agroalimentare, in crestere cu aproape cu 60% fata de soldul pozitiv de 324,9 milioane de euro obtinut la finele lui 2013.

Astfel, 2014 este cel de-al doilea an cu balanta pozitiva in comertul cu produse agroalimentare.

"Ma bucur ca avem al doilea an cu balanta comerciala pozitiva. Este un lucru remarcat si de comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Phil Hogan, cu ocazia vizitei la Bucuresti, ca Romania devine un jucator din ce in ce mai important pe piata europeana, in special in sectorul cerealelor.

Urmeaza sa facem pasul urmator sa integram toata aceasta productie si sa exportam in viitor mai multe produse procesate, iar fondurile europene din viitorul PNDR 2014-2020 vor merge cu prioritate in aceasta directie", a declarat, duminica, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin.

Romania a exportat in 2014 produse agroalimentare in valoare ...citeste mai departe despre "Domeniul cu execedent comercial de jumatate de milion de euro. Produsele vedeta la export" pe Ziare.com

#Romania excedent comercial agricultura, #export produse agroalimentare , #Stiri Macroeconomie