Domnului Dragnea, plajele braziliene. Romanilor, falimentul si haosul din Venezuela!

Vineri, 10 Martie 2017, ora 19:51
908 citiri
Domnului Dragnea, plajele braziliene. Romanilor, falimentul si haosul din Venezuela!

Daca va intrebati cat de adanc va fi dezastrul in care PSD va lasa Romania, nu va uitati spre Grecia. Incercati mai degraba o privire spre Venezuela.

Era una dintre cele mai bogate tari din lume. Dar, de fiecare data cand a incaput pe mana unor populisti, a urmat dezastrul. Azi, dupa zece ani de regim Chavez-Maduro, venezuelenii stau la cozi uriase pentru produse esentiale, precum faina sau hartia igienica. Agricultura a fost distrusa, iar in marile orase se sufera de foame.

Nu vreau sa fiu fals profet si sa anunt dezastre, dar uitati-va la modul in care actioneaza Dragnea si restul bandei: niste "desperados". Vor fi in stare de orice. Au scazut in sondaje - fapt cu adevarat "remarcabil" pentru prima luna de guvernare, cand, de obicei, creste increderea in noul Executiv - si acum incearca sa mai dea o mita bugetarilor.

126% va fi majorarea salariului unui plutonier major din Ministerul de Interne? Eu consider ca aceasta este o spaga nerusinata oferita jandarmilor, ca sa-i rupa in bataie pe cei care vor mai protesta fata de PSD.

Desi, personal, nu sper ca militarii se vor lasa cumparati! Am vazut deja ca, la Timisoara, Politia si Jandarmeria s-au solidarizat cu manifestantii, care au marsaluit prin oras fara nici un fel de escorta. Nici la Bucuresti nu cred ca Politia a uitat cum s-a folosit Gabriel Oprea de Ministerul de Interne ca de propria garda pretoriana. Un tanar politist a murit pentru ca fostul vicepremier pe probleme de Securitate Nationala se grabea acasa, venind de la restaurant.

Ma indoiesc, deci, ca PSD va castiga prea multa simpatie printr-un nou val de majorari salariale. Eventual va asmuti bugetarii impotriva privatilor. Deja exista un decalaj substantial, de 400 de lei, intre salariul mediu la stat si cel din mediul privat. Sunt ministere in care salariul mediu - puternic tras in jos de soferi, secretare si femeile de serviciu - este de peste 1.000 de euro.

In 2013, cheltuielile de personal au fost de 46 de miliarde de leiIn 2014, 50 de miliardeIn 2015, 52 de miliardeIn 2016, 57 de miliarde de lei

O crestere de aproape 25% in trei ani. Iar acum PSD ameninta cu noi cresteri spectaculoase. Doar in ianuarie 2017, comparativ cu ianuarie 2016, majorarea acestor cheltuieli a fost de 5,6%.

A observat insa cineva si o crestere a calitatii administratiei din Romania? In educatie? In sistemul medical de stat? Nu, pentru ca toti stim ca PSD nu a urmarit interesul public si nu plange de mila salariilor mici din invatamant.

Tot ...citeste mai departe despre "Domnului Dragnea, plajele braziliene. Romanilor, falimentul si haosul din Venezuela!" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#PSD salarii bugetari, #PSD majorare salarii , #Stiri Macroeconomie