Donald Tusk, sfat amical pentru Grecia, cu referire la Putin: Cautati ajutor printre prieteni, nu printre dusmani

Miercuri, 08 Iulie 2015, ora 15:58
1067 citiri
Donald Tusk, sfat amical pentru Grecia, cu referire la Putin: Cautati ajutor printre prieteni, nu printre dusmani
Foto: Facebook/Donald Tusk

Presedintele Consiliului European Donald Tusk a jucat rolul impaciuitorului in Parlamentul European (PE) de la Strasbourg, unde miercuri au avut loc ample dezbateri in incercarea de a gasi o solutie pentru criza din Grecia.

Discutiile au debutat cu discursul premierului elen Alexis Tsipras, care si-a sustinut cauza in plenul Parlamentului, militand pentru o Europa unita, nu una divizata.

La randul sau Donald Tusk a precizat ca problema care sta la baza crizei statului elen nu este moneda europeana, ci, mai degraba, cheltuielile prea mari, arata The Guardian.

"Cautati ajutor printre prietenii vostri, nu printre dusmani, mai ales cand acestia din urma nu sunt capabili sa va ajute", le-a transmis Tusk decidentilor greci, facand referire la presedintele rus Vladimir Putin.

In ceea ce ii priveste pe creditorii Atenei, polonezul a precizat ca "daca vreti sa ajutati un prieten la nevoie, nu il umiliti".

"Avem nevoie de unitate, nu pentru ca unitatea este o ideea frumoasa, ci ...citeste mai departe despre "Donald Tusk, sfat amical pentru Grecia, cu referire la Putin: Cautati ajutor printre prieteni, nu printre dusmani" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Donald Tusk Grecia, #Juncker Grecia, #criza Grecia , #Stiri Macroeconomie