Dragnea este deranjat de avertismentul CE: Cand Romania are crestere economica, se discuta despre austeritate

Luni, 22 Mai 2017, ora 20:27
1139 citiri
Dragnea este deranjat de avertismentul CE: Cand Romania are crestere economica, se discuta despre austeritate
Foto: Facebook/Liviu Dragnea

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, este deranjat de avertismentul Comisiei Europene privind salariile.

El afirma ca in Europa se vorbeste pe doua voci despre disciplina financiara, in conditiile in care atunci cand tari ca Franta sau Spania depasesc pragul de deficit de 3% nimeni nu se arata deranjat, iar cand Romania are cea mai mare crestere economica din UE se discuta despre austeritate.

"In Europa se vorbeste pe doua voci despre disciplina financiara. Cand Franta sau Spania depasesc pragul de deficit de 3% nu se supara nimeni. Cand Romania are cea mai mare crestere economica din UE, ni se vorbeste din nou despre austeritate, pe baza unor aprecieri mai mult sau mai putin exacte", a scris pe Facebook presedintele Camerei Deputatilor.

Liviu Dragnea a mai spus ca "regulile trebuie sa fie la fel pentru toti".

"Salariile romanilor sunt de 2-3-4 ori mai mici decat ale europenilor. E necesar sa le marim pentru a stopa plecarea tinerilor din tara!", a conchis liderul PSD.

Comisia Europeana a transmis luni dupa-amiaza un avertisment cu privire la existenta unei abateri semnificative in 2016 fata de traiectoria de ajustare pentru obiectivul bugetar pe termen mediu al Romaniei, se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul CE.

De asemenea, reprezentantii institutiei europene au anuntat ca vor cere Consiliului sa adopte o recomandare pentru ca Romania sa ia masuri adecvate in vederea corectarii abaterii semnificative anuntate de catre CE.

Comisia Europeana cere Guvernului Grindeanu sa spuna, credibil, cum va aduce deficitul bugetar la 3%Isarescu anunta o crestere economica intre 4-5% in 2017, mai mica decat cea pe care Guvernul a construit bugetulPremierul Grindeanu promite un PIB de 815 miliarde, o crestere economica de 5,2% si 180.000 de noi locuri de munca ...citeste mai departe despre "Dragnea este deranjat de avertismentul CE: Cand Romania are crestere economica, se discuta despre austeritate" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Dragnea Romania crestere economica, #Dragnea deficit Romania, #Dragnea Romania austeritate , #Stiri Macroeconomie