Dragnea ii da un avertisment ministrului de Finante: O declaratie foarte "inspirata". Dupa doua luni deja vorbeste de taieri

Duminica, 19 Martie 2017, ora 22:12
819 citiri
Dragnea ii da un avertisment ministrului de Finante: O declaratie foarte "inspirata". Dupa doua luni deja vorbeste de taieri
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul Sorin Grindeanu trebuie sa aiba o discutie cu ministrul Finantelor, Viorel Stefan, in legatura cu afirmatiile acestuia privind taierile de cheltuieli care, fiind facute in luna martie, sunt cam "grabite", a declarat liderul PSD, Liviu Dragnea.

Dragnea a participat, duminica seara, la o emisiune la Romania TV, unde a fost intrebat daca a stat de vorba cu ministrul Finantelor, Viorel Stefan, care spunea ca, daca cumva exista acel risc sa se depaseasca deficitul de 3%, se gandeste sa taie din cheltuieli.

"Da, o declaratie foarte inspirata a domnului ministru. Dupa doua luni deja vorbeste de taieri. Sigur, nu am apucat sa vorbesc cu dumnealui. Cred ca premierul trebuie sa vorbeasca cu dumnealui, nu presedintele Camerei. Daca o sa avem vreo sedinta la partid, o sa-mi permit sa-l intreb si eu, si alti colegi", a spus presedintele PSD, intr-o nota ironica.

El a aratat ca Viorel Stefan nu are motive de ingrijorare.

"Nu are motive sa se ingrijoreze. Daca programul de guvernare este urmarit punct cu punct si implementat punct cu punct, nu are motive sa se ingrijoreze, dupa parerea mea. Dar sa vorbesti in luna martie de taieri de cheltuieli...mi se pare putin cam grabit. E parerea mea", a spus Dragnea, in aceeasi nota ironica.

Ministrul Finantelor, social-democratul Viorel Stefan, a precizat, in cursul acestei saptamani, ca Romania va respecta tinta de deficit bugetar de 3% din PIB, prevazuta in Tratatul de la Maastricht, iar, daca deficitul va devia, atunci Guvernul este pregatit sa reduca cheltuielile.

Citeste si

FMI critica Guvernul Grindeanu, dupa taierile de taxe si cresterile de salarii. Deficitul va fi mult mai mareSeful Consiliului Fiscal: Sa ne intre foarte bine in cap - Poti sa ai cresteri de venituri doar daca economia produce!Cresterile salariale nu se mai opresc: PSD, ALDE si UDMR propun majorarea cu 30% pentru administratia localaMinistrul de Interne anunta majorari pentru 80.000 de angajati. Politistii nu se multumesc cu cresterile de pana la 300 de leiComisia Europeana cere Guvernului Grindeanu sa spuna, credibil, cum va aduce deficitul bugetar la 3% ...citeste mai departe despre "Dragnea ii da un avertisment ministrului de Finante: O declaratie foarte "inspirata". Dupa doua luni deja vorbeste de taieri" pe Ziare.com

#Dragnea ministru Finante deficit , #Stiri Macroeconomie